Trainingen

MISSIE-VISIE TRAJECT

 

“Wijsheid begint met verwondering”

Wat is het?

Een krachtig en avontuurlijk traject van persoonlijke ontwikkeling met creativiteit, ruimte en diepgang als basis. Je werkt aan je eigen proces binnen de setting van een kleine groep, intensief begeleid, zowel alleen als samen met anderen. Voor wie is het? Mensen en bedrijven die een andere richting in hun leven of werk in willen of moeten slaan en nog niet precies weten waarheen, of hoe dat eruit moet gaan zien en in de wereld gezet kan worden.

Wat gaan we doen?

We komen 6 trainingsdagen en een terugkom dagdeel samen, binnen een tijdspanne van ongeveer 3 maanden. We maken gebruik van een mix van theorie en werkvormen zoals opstellingen, coaching, mindfulness, buitenopdrachten en creatieve oefeningen.

Creatief betekent bij ons buiten de gebaande paden en authentiek. Contact maken met je scheppende vermogen en dat stap voor stap in de wereld gaan zetten. En heel belangrijk: ieder in zijn/haar eigen tempo. Want niks moet. 

Je gaat individueel en in groepsvorm aan de slag met je verlangen(s). Je gaat ze (door)voelen, vorm geven, benoemen, verankeren. We besteden ook uitgebreid aandacht aan wat je ervan zou kunnen weerhouden om ze in de wereld te gaan zetten Om uiteindelijk tot een helder actieplan te komen.

Waarom een visie en missie formuleren?

Een goed geformuleerde visie geeft focus en houvast in de snelle tijd waarin we nu leven. Dat geldt voor zowel individu als bedrijf. Het maakt duidelijk waar je voor staat en dat maakt het makkelijker om je richting te bepalen en te leven of ondernemen vanuit authenticiteit.

Wat hebben wij te bieden?

  • een persoonlijke, open en informele aanpak, met veel ruimte voor bezinning en uitwisseling.
  • een doorleefde werkwijze om tot de formulering van je missie en visie te komen en/of een duidelijk beeld van je talenten, belemmeringen en intenties te krijgen;
  • huiswerk: je werkt actief aan de vormgeving van jou als persoon of als (startende) onderneming;
  • creatieve oefeningen en technieken die een beroep doen op je onderbewuste. Het gaat dus om voelen wat je wilt, niet om bedenken wat je wilt! 

Wat levert het jou op?

  • je bent gekomen tot een definitie van wat jij wilt, niet van wat je denkt te moeten zijn
  • je hebt meer inzicht gekregen in je belemmeringen en blokkades
  • je hebt een beeld van de visuele identiteit van jou als bedrijf of persoon
  • je hebt een Ondernemersplan of Persoonlijk Plan geschreven, inclusief concreet stappenplan
  • en ook: je hebt (weer) contact gemaakt met je eigen creatieve kern.

Hieronder in het kort het programma:

Dag 1 Inhoud vd trainingsdag: JE VERTREKPUNT

Je kan alleen echt vertrekken vanaf de plek waar je je werkelijk bevindt, in plaats van een plek waar je denkt te zijn of liever zou willen zijn. We beginnen dus bij het begin: waar sta je nu in je leven? Wat brengt je hier? Hoe zit je in je lijf, hart, hoofd, buik? En we maken een begin met kijken waar je vanaf hier heen zou willen. Ga je ergens van tintelen en stromen? Wat is je intentie? Daarnaast gaan we ook dieper in op de werking van het creatieve proces.

Dag 2 Inhoud van de trainingsdag: DISNEY AND BEYOND

Je gaat verder op zoek naar je verlangen. Wat wil je ziel? Als je een toverstokje had, wat zou je dan toveren? Wat leeft er werkelijk in jou? Wat is je drive? Wat deed je als kind graag? We gaan woorden en beelden geven aan je verlangen. Het mag gek, groot en hoeft nog niet uitvoerbaar te zijn.

Dag 3 & 4 Inhoud van de trainingsdagen: BEREN EN DRAKEN

De weg van verlangen naar manifestatie is vaak geplaveid met onzekerheid en zelfsabotage.

Je gaat inzicht krijgen in je onderbewuste: waar ben je bang voor, wat is je Catastrofale Fantasie? Herken je je drama? Wie van je 'subs' bestuurt de bus? Welk deel van jou is aan het woord: volwassene, kind of innerlijke ouder? Welke overtuigingen herken je en wil je transformeren? Dit wordt een boeiende mix van spelen, gek doen, loslaten, inzichten krijgen en inspiratie opdoen.

Dag 5 Inhoud trainingsdag: ENNNN........ACTIE!!

Je gaat je verlangen vorm geven. Wie ben je? Wat is je verhaal naar de wereld en waarin ben jij onderscheidend? Je gaat op zoek naar je kernkwaliteiten, sterke punten en je gaat verwoorden wie je bent, wat je doet en voor wie je dat doet: je uiteindelijke missie en visie. Je krijgt instructies over het schrijven van een Ondernemersplan of Persoonlijk Plan, wat je thuis afmaakt.

Dag 6 Inhoud trainingsdag: PITCH

Je gaat je plan presenteren aan de groep. Dat helpt je om je eigen verhaal samen te vatten en helder te krijgen. Daarnaast krijg je op een veilige en constructieve manier feedback van mensen die je kennen en het beste met je voor hebben. Aan de hand daarvan kan je bepaalde onderdelen van je plan nog aanpassen. Tenslotte ga je vorm geven aan de visuele identiteit van jou als bedrijf of persoon en aan je plan door middel van het maken van een moodboard.

Dag 7 Follow-up

Hoe gaat het nu? Wat lukt en wat lukt niet? Heb je bijsturing of nog iets anders nodig? We komen een dagdeel bij elkaar om het hierover te hebben, onder het genot van een hapje en een drankje. 

Trainers: Alice Blokland en Nathan Kops
Locatie: groep 2 vindt plaats in https://www.centrumdelaurier.nl/ in Alphen, Gelderland. Overige locaties volgen.

Data groep 2: wo 26 april/wo 10 mei/wo 31 mei & do 1 juni/wo 14 juni/wo 28 juni
Data groep 3: vrijdaggroep. Start eind september. Data en locatie volgen.
Let op: bij voldoende belangstelling kan er eind april een extra groep starten in de regio Utrecht. Vraag ons om nadere info 
Aantal deelnemers: Minimaal 6 en maximaal 10. 
Kosten: Bij deelname in groepen die starten in april 2017 kost het gehele traject slechts 495 euro.
Dit is inclusief materialen, verblijfskosten en btw. Indien je een factuur wil dan is het exclusief btw.

→ Mocht dit bedrag een belemmering voor je zijn om mee te doen, neem dan contact met ons op.
Aanmelden of verdere informatie vragen kan via info@nathankops.nl of 06-40714332.